KOH SAMUI ELEPHANT SANCTUARY

Hej finingar!

Jag har fixat dessa underbara bilder från Thailand! Jag hjälper en organisation i Sverige som heter The Perfect world Foundation de frågade om jag ville besöka Samui elepant Sanctury när vi var på ön. Självklart ville jag det!

Det är fantastiskt vad de gör här för våra stora vänner. Ni har säkert varit på olika platser i världen där de haft elefant ridning eller elefant shower, dessa djur blir väldigt dåligt behandlade. Vi fick se en hammare som de använder på elefanter som inte gör som de säger, den hammaren hade fått en elefant vi träffade att bli blind och en att få stora trasiga öron.

Jag blev otroligt ledsen när jag såg detta och kommer aldrig ge pengar till någon som har elefant nummer.

Här på Samui Sanctuary hjälper de elefanter som råkat illa ut, de räddar dem och tar hand om dem. Just nu är min dröm att åka som vollentär till Thailand och hjälpa elefanter! Men barnen måste bli lite större först. Sen åker vi tillsammans! Lova mig att aldrig rida på elefanter! Love c

4 kommentarer

 1. Underbart! Hemskt med den vidriga elefantridning…usch å tvi vale.
  Männsikan är den grymmaste av dem alla. Blir så glad att världen börjar vakna <3
  Tänk på det med päls också…de vidriga pälsfarmarna där djuren sitter i bur på varandra, benen slits av då de dinglar utanför burens galler, de flås levande och kastas på hög, levande att dö i smärta och chock.
  Varför det måste vara så förbannat grymt vet jag inte och kommer aldrig förstå..
  Så, tänk på den när du bär päls, som inte behövs i vår värld.
  Kram Åsa

 2. 🐘 Det är något speciellt med elefanter – det har jag alltid tyckt. En elefant glömmer aldrig och de är kloka och beskyddande. Uråldriga och ståtliga. Dessutom lever de i ett matriarkat (honorna bestämmer) så bara det är ju värt att titta lite närmare på som människa också med våra patriarkala samhällen… En tankeställare om inte annat.

 3. Fantastiskt att det finns så vackra människor som ser djurs värde och lägger ner dess liv och själ för att hjälpa de utsatta.
  Däremot blir jag ledsen när människor bara väljer att se vissa djurs värde. Varför skulle elefanter vara mer värda människans respekt och kärlek än en ko till exempel? Varför svimmar nästan folk när de hör om att de äter hund i delar av Asien?
  Varje år föds 58 miljarder djur upp, blir våldtagna (mjölkindustrin…), torterade hela deras korta liv och sedan brutalt mördade. Och det finns inte något ”humant” sett att ta en levande varelses liv som INTE vill dö.
  Jag tycker du är helt fantastisk Carolina, jag menar verkligen det. Och jag vet att du tänker på alla varelser. Det har du skrivit i din blogg.
  Men dubbelmoral, ignorans och de där berömda skygglapparna är något vi människor är bra på. Kan vi inte alla jobba för fred för ALLA djur? Det är alldeles för mycket ofrivillig död på vår jord. Alla kan göra något.

  Jättefina foton och det är väldigt inspirerande att se att du hjälper organisationer och visar dina döttrar hur man borde behandla dessa vackra djur <3
  Kärlek till er.

 4. Pia Holmberg

  Bland det finaste man kan göra, ge de som inte har en egen röst en röst…dvs djuren på vår planet. Heder åt dig, fantastiskt<3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *