40 års kris

Idag slog det mig att jag inte vet vart de 8 – 10 senaste åren tog vägen. De är på något sätt bara borta uppslukade av jorden…

Jag hatar känslan, som att bli gammal utan att veta om det. Jag känner mig lurad, lurad på mitt liv… mina år… nu går det ju bara utför jag känner det…. jag kör botox i pannan då ser jag hur det hänger vid ögonen… sen kör jag 1000 pt pass och ändå blir huden inte sådär tight och fin som när man var 20… och Det spelar väl ingen roll om man har pattar som hänger i marken och skrapar…. eller jo… för mig gör det det….jag vill ju gärna ha sex efter 40… och då är det viktigt att tända på sig själv oxå. Känna sig het och snygg!!!! Inte släcka lampan och tafsa lite i mörkret!

Det har ju blivit inne med stora kvinnor som luftar sitt fett på instagram, låter hullet flyga i takt till någon hitlåt. Bounca upp och ner så vi inte ska missa en ända jävla valk på deras kroppar. Men känner jag mig mer bekväm i min kropp för att de åmar runt i fett??? Nej! Inte ett skit faktiskt. Jag mår ännu sämre…

Känner mig påmind om förfallet. Fy fan vad vidrigt det är att kroppen blir äldre. Huvudet fine, hjärnan är ju så mycket mer spännande nu! Men kroppen hade gärna fått vara 20! Yes pleace! Jag ska fortsätta kämpa!

God natt!

19 kommentarer

 1. Fortsätt njut av livet du är ju fortfarande ung! ,-)
  Jag känner mig ung och är 20 år äldre och inget förfall ännu av kroppen ,-)
  Så njut på bara, vissa känner sig gamla vid 40 andra aldrig, bli en av oss ,-)))
  KRAM

 2. Pia Holmberg

  Så oerhört vacker som du är, en riktig inspiration till att älska sig själv och ta hand om sig…vårda det som är…
  Jag fyller 52 i år och har aldrig tidigare älskat min kropp mer än jag gör nu och ja, huden är slapp efter fyra graviditeter, fillers och botox räddar upp en del men samtidigt känner jag mig så trygg och tacksam över min kropp till skillnad mot åren runt 20. Och som sagt, du inspirerar till att sköta om sig, lyxa till det och visa sig själv uppskattning på ett så sunt och härligt livsbejakande vis… hellre det än det du beskrev från insta. Tack

 3. Åh jag är likadan som dig. Fyller 37 i år. Mitt liv är träning 4 – 5 dagar i veckan tuffa Styrke och konditions pass. Hälsosam kost och då menar jag endast bra mat. Får ångest av att äta ”dåligt” ser framför mig att musklerna förtvinar och kroppen blir slapp. Rumpan hänger o.s.v Ja du hör ju hur man är😕
  Men jag vill ju bara vara snygg och jvligt het. Livet ut🔝blir man någonsin nöjd??
  Kram

 4. Förstår precis, det känns som att livet bara springer ifrån en, man stressar och stressar men hinner ändå inte med det man verkligen vill göra och tiden springer ifrån en. Snart är livet slut. Anledningen till att det känns så tror jag har att göra med att vi har så fullt upp hela tiden och allt går så snabbt så vi har inte tid att ta in vad vi gör eller det vi upplever. Jag har kommit på ett sätt som funkar för mig att få tiden att räcka/stanna till. Varje söndag tänker jag på vad jag VERKLIGEN vill göra/hinna med den här veckan. (Förutom jobba/lämna/hämta/laga mat/läsa/lägga barnen-racet.
  Till exempel: jag vill rida/träna min häst minst 3 tillfällen den här veckan. Då skriver jag in det i kalendern, och det har högsta prioritet, jag ändrar inte planen för något (möjligtvis en magsjuka) Annat som kommer in tackar jag vänligt men bestämt nej till, jag håller mig till planen. När veckan gått kan jag titta tillbaka och vara nöjd, jag gjorde faktiskt det jag helst ville. Planerar såklart in tid för familjen med! Mina barn brukar bli jättenöjda om dom får vara med och bestämma/planera en aktivitet till helgen, säg att dom gärna vill åka till ett äventyrsbad, då skriver vi in det i kalendern på lördag, då är dom nöjda hela veckan för dom vet att på lördag åker vi och badar, dom får en annan ro när dom vet vad som väntar. Och när veckan är slut känns det bra, vi gjorde det vi verkligen ville, vi lät inte livet bara springa ifrån oss den här veckan heller. Det här funkar för mig, du får gärna prova och se om det funkar för dig ❤️ Angående ditt utseende så är du ju huuuuur fiiiiin som helst, du behöver verkligen INTE lägga energi på att må dåligt över
  det! Förstår att det är svårt, men släpp det, du är den finaste 40åringen jag sett! Kämpa på ❤️

  1. Carolina Gynning

   Hej Elin! Tack så mycket för ditt långa svar wooow! Blev otroligt glad! Jag ska verkligen göra det du skriver låter kanon stor kram c

 5. Du är en av dom finaste 40 åringarna jag vet <3 Superfin. Men jag vet, man vill känna det själv också. Det blir liksom svårare och svårare och man får kämpa mer för att få resultat känns det som. Jag är 35 fyller faktiskt 36 i år (shit) Försöker vara tacksam för allt kroppen ändå gör för mig och för att jag mår okej och inte fått någon allvarligare sjukdom. Men jag vet, man vill vara fin också, så funkar man <3 Kram och tack för du delar med dig av allt så härligt.

 6. Blev helt schokad av att läsa detta inlägg. Tycker alltid du varit cool trots att jag aldrig gillat hur utseendefixerad du är. Men nu att snacka skit om kvinnor som visar upp realiteten, dom där äckliga valkarna du pratar om gör mig såå ledsen. Ett svek mot systerskapet och till de oerhört starka kvinnorna som vågar stå emot ett skevt skönhetsideal som du och i princip alla kvinnor lider av.
  Kroppen åldras, så är det bara Carolina. Vi har ett expiry date vi kvinnor som är totalt skev och bottnas i hur män vill se oss och kräver av oss och du går och dissar de kvinnor som vågar stå emot?!

  Jag har under sista året börjat avfölja alla kvinnor som hetshatar sina kroppar och andras valkar och följer enbart kvinnor nu som stolt visar upp sina kroppar och det gör skillnad. Om man ser bara orealistiska,”snygga” kroppar så blir bilden av kvinnan så fel.

  Vet att det inte är lätt att stå emot självhatet som vi kvinnor lär oss till, tack vare patriarkatet. Men du har en stor plattform och du tycker att fatshama andra kvinnor öppet är vettigt? Ingen feminist skulle göra så. Ingen.

  1. äh lägg ner. de flesta av oss gillar inte valkar på oss själva, carolina är väl den enda som vågar STÅ för det. Hade majoriteten tyckt om dessa valkar hade väl ingen någonsin satt sin fot på ett gym eller ens ätit nyttigt och denna debatt hade inte funnits. Fast CAROLINA. Du är så jävla snygg, från topp till tå! Det du nämner syns inte för andra som det gör för dig 🙂

 7. Du måste jobba med ditt inre hör jag.
  Kanske håller tiderna äntligen på att förändras? Jag hoppas verkligen det.
  De som hoppar runt så valkarna studsar, har kommit långt och accepterat sina kroppar. De trivs i sig själva.
  Åldrandet kommer vare sig du vill det eller inte. Acceptera det istället. När ytan inte räcker till längre, det är då människor som inte jobbat med sin inre självkänsla börjar må dåligt.
  Det är tidningar och retuscherade bilder, instagramflödet och alla sociala medier som bidrar till den här sjuka hetsen på perfektion. Själv tycker jag att det är ganska fult och ocharmigt när det blir för perfektionerat.
  Lev bra, och det gör du ju, hitta glädjen i det lilla..du väljer faktiskt själv här vilken sida du vill stå på.
  Våga bryta normen…kliv ur gruppen och var unik. Var med och förändra vårt fixerade samhälle.
  Kram Åsa

 8. Hade värsta ålderskrisen vid 40 men ingen alls vid 50 kan jag säga, som tröst för de närmaste tio åren 😉
  Du Carolina är ju så himla snygg och som jag skrivit tidigare blir du bara vackrare för varje år som går. Njut av det så mycket du bara kan. Lite klokare blir vi nog också kanske.

 9. Jobbigt, alltid varit nöjd med min kropp, men den förändras med åldern även om den var närmast perfekt, men jag har andra stora problem att tänka på.

 10. ”Mina flickor ska växa upp i denna världen där man ska vara anorektisk för att vara OKAY.” Vad gör du för att inte bidra till kroppshets?
  Jag blev ledsen av att läsa detta inlägg. Trodde du var coolare! Det handlar om att acceptera sin kropp och känna sig snygg! En kvinna/man med rätt glöd i blicken är sexigt sen om det finns lite rynkor, celluliter, bristningar eller några kilo övervikt tycker inte jag är så viktigt. Självförtroende är sexigt. Att skriva sånt här strunt och bidra till att vi kvinnor ska se ut på ett visst sätt och inte få åldras är i mina ögon ett rop. SE MIG, SKRIV OM MIG!! Varför ser du på de dansande kvinnorna om det får dig att må dåligt? Och vad är det du stör dig så på? Deras självförtroende? När du var med i Anithas program säger du ”om den här bilden skulle nog många säga att jag är kurvig och rund, och det känner jag har förflyttats något otroligt i sociala medier på bara sista tiden, folk som är ”normala” de är typ anorektiska och det tycker jag är vidrigt! För jag menar mina tjejer växer upp i den här världen och jag ser vad som likas och så sitter det nå skelett på en liten sandstrand och äter melon och kommentararena är ååå du är såå snygg och man bara hon äter ju inte medans jag som äter och mår bra och jag är lixom rund och stor enl folk men det tycker inte jag men då undrar man ju hur funkar folks hjärnor nuförtiden vad som faktisk är smalt eller tjockt. Mina flickor ska växa upp i denna världen där man ska vara anorektisk för att vara OKAY.” Jag tror inte du skulle känna dig mer bekväm med smala kvinnor som åmar runt utan fett, Tror inte heller det gör det för att DU ska vara bekväm i DIN kropp utan för att DE är bekväma i sin kropp! För detta har inget med andra människor att göra utan handlar om dig! Köp boken Med känsla för barns självkänsla och inse att man inte kan ge något man inte har!

 11. Bra skrivet Cemilia! Träffade spot on. Tänkvärt!! Hälsningar en mamma med 2 flickor

 12. kristina forsander

  Carolina, du har så fina gener, inte minst från din vackra farmor. Flera minns henne som lång och stilig. Även på äldre dar.

 13. Blev lite besviken över detta inlägg och trodde serisöst att du skämtade med citaten! Är det verkligen du som har uttryckt dig så!? Sorgligt att se! Du måste verkligen jobba på ditt inre Carolina! Du som redan har ett så vackert yttre!! Förstår du inte hur bra du har det! Hur ska vi sk ”vanliga” nu känna oss? Tänker du ens på hur mindre lyckligt lottade människor har det i livet!? Nej, 4-årskris eller ej, jag tycker det varit mycket fokus på utseende lääänge och det kanske är dags att börja ta tag i den där självbilden en gång för alla! Du är ju för fanken hur vacker som helst! Kram <3

 14. ..40-årskris* inte 4….skulle det stå..haha

 15. Vilket ledsamt inlägg. 🙁 Vi måste stå upp för varann! Jag tycker det är oerhört starkt av dessa kvinnor att ”lufta fettet” och visa unga tjejer och killar att det är ok att se olika ut! Girl power! 👊🏼 Annars fet blogg 👌🏼

 16. Haha men va? Vafan har hängbröst med sex att göra? Dummaste jag hört. Sådär tänker man när man är typ 16, att man måste ha en perfekt kropp för att kunna ha sex. Aldrig hört en vuxen kvinna säga nåt så dumt.

 17. Alla går vi olika vägar i livet och våra liv tillhör bara oss själva. Därför är det ingen annan som kan eller bör tala om för oss hur vi ska vara eller göra. Istället för att döma Carolina för det hon skriver, bör vi (enligt mig) istället se alla varianter av åsikter som nyanser. Precis som kvinnor med extra hull har rätt att dansa på instagram för att sprida inspiration till sina likasinnade, har Carolina rätt att förmedla sina tankar och känslor kring åldrande och hur hon ser på kroppen. Vi vill såklart att alla människor är nöjda med sina kroppar, eller åtminstone inte upplever självförakt. Men det går ju inte att tala om för någon annan att man inte bör tänka si eller så, för tankarna finns bara och kommer inte försvinna på grund av arga kommentarer på någons blogg eller instagram. Vi tillhör inte någon, våra tankar och åsikter är våra egna. Carolinas tankar är en nyans, kombinera det med era egna så får vi till slut ett helt spektrum av färger, där någon av nyanserna stämmer överns med er egen världsuppfattning, men gör inte de andra mindre rätt.

  Jag tycker det tankesättet gör livet lättare att leva. Det jag tycker är inte en absolut sanning, utan det finns fler sätt att vara och tänka på. Men ingen annan kan tvinga mig att vara någon annan eller tänka på något annat sätt än så jag gör.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *