KALAS

Idag har vi varit på världens härligaste barnkalas för en treåring och en femåring! Det var supergod mat, värsta höstgrytan… jag åt sjuukt mycket (nu sitter jag och jäser i soffan)! Och sedan var det massvis med godsaker! Lilla Oliver käkade upp bilarna som skulle vara på hans tårta innan den sattes fram… ( det är fruktansvärt sött;)) och Alicia hittade en liten kille som hon kunde leka med;) Alicia har blivit riktigt kaxig nu sedan hon börjat på dagis! Coola tjejen!

kalas1kalas2kalas3

23 kommentarer

 1. bristande genustänk gällande tårtorna…………

  1. Lägg av, tårtorna var jättefina och dem var säkerligen gjorda på beställning utav barnen själva. Ni som klagar så jäkla mycket, starta er egna blogg där ni kan predika hejvilt om hur allt ska vara/inte vara istället för att vara paragrafryttare på någon annans blogg!

   1. Hahha, inte klokt va folk har åsikter hela tiden..känns fan jobbigt att bli mamma idag då man ska ifrågasättas för varenda sekundärt steg av alla som ”vet bättre” eller tror dom gör det iaf 😉

   2. mej herregud. Sluta genast. Tårtorna var värsta 50-talsidealen. Hur skall vi nånsin få ett jämlikt samhälle om vi inte bromsar negativ normbildning? (googla norm)

  2. Snälla lilla Anna! Tårtorna ser så fina ut! Så du tycker de skulle stå Oliver på barbietårtan, eller du tycker kanske de skulle vara två tråkiga jordgubbstårtor? Jag blir så trött.. låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar!!! Sen kan jag tycka att de spelar väl ingen roll om en tjej blir kär i en tjej.. men de finns två olika kön i världen!
   Spyr på dom som säger HEN!!!

  3. herregud. Hur orkar du?
   Bristande fantasi på dig?! Har du inget annat för dig?

  4. Asfina tårtor var min första spontana reaktion. Vi KAN väl få ha lite traditioner utan att lägga in så för-b-t mycket tänk i det. Att du bara ORKAR lägga in en sån kommentar, suuuuuck………….

   1. Jag brukar inte kommentera men nu blir jag så irriterad. Att DU orkar. Sedan när är det här en tradition? Mig veterligen är Barbie runt 50 år och representerar ett kvinnoideal som inte bara är utseendefixerat men som dessutom inte fungerar i dagens samhälle. Det funkar liksom inte att halva befolkning inte ska ha åsikter eller ta plats på arbetsmarknaden. Det där tänket som du vill bli av med klarar vi oss inte utan

   2. Ingrid

    Med tradition menar jag att rosa är tjejigt och blått för småkillar när de föds och är barn etc.Det har varit så och börjat ju luckras upp nu. Jag tycker både killar och tjejer kan ha rosa-blått, vadsomhelst, men det är väl ingen större grej med tårtorna ?! Jag tänkte mest på färgen på tårtorna, inte på Barbie med hennes sjuka mått. Att sedan måtten på en Barbiedocka har omvandlats till en människas, som jag läste i en artikel för ett tag sedan, den människan hade inte sett vettig ut, DET vet jag och tycker är rubbat, men om man vill ha sådana tårtor till ett kalas är det väl ingen stor grej tycker jag. Vad gäller idealen män-kvinnor håller jag med men vi ÄR ju faktiskt olika. Helt olika kön och kommer tyvärr aldrig att bli jämlika heller hur mkt vi än kämpar. Jag tycker inte att jag skrivit att jag ”vill bli av med tänket” någonstans, som du säger. Läs ordentligt ! Jag kanske tycker som du, men att man inte behöver överdriva genushysterin när det gäller ett barnkalas ? Vad gäller åsikter och att ta plats på arbetsmarknaden är det väl upp till var och en, att ta sig den platsen och att ha sina åsikter. Det är väl rätt självklart……. Ta det lugnt. Kram

 2. Själv är jag så trött på allt som heter genustänk och orkar inte hör nått mer om det. Tycker tårtorna va asfina och hade själv valt prinsesstårta till mitt barn om dom nu älskar sånt. Hur fint som helst och ja, vi är inte lika som killar så vad är problemet?? Det är stor skillnad på en kvinna och en man, så varför låtsas att vi är lika..

  Kanon fint, hoppas du hade en fin helg.

 3. Vart har du köpt det otroligt söta hårspännet till din dotter?

 4. Åh, fina tårtor! Hade nog gjort en likadan till min lilla ängel david om han gillade bilar som 3 åring/ <3

 5. Super söta små hjärteliv !

 6. Tårtorna ser ju himla goda ut!

 7. Nu tor jag du väntar barn igen… ?

  1. Varför skriva så här? Vi vet alla vilken svår period de gick igenom innan de fick Alicia med alla frågor och spekulationer.
   OM hon är gravid så är det ganska oundvikligt att vi alla får reda på det men tills dess kan dessa påståenden och frågor skada mer än vad som var tänkt med denna fråga.

 8. Helt galet fina tårtor 🙂

 9. Vilka fina tårtor =) var på ett kalas och där hade dom med gjort en barbie tårta. Hoppas du har en toppen dag söta du <3
  Kramen

 10. Underbart med god mat och goda efterätter! Livskvalié och njutning, det behövs…
  Fina tårtor!
  Mums!

 11. Tips på bakning!

  Kladdkakamuffins

  2st ekologiska ägg
  2 dl strösocker
  1 tsk vaniljsocker
  50 g smör
  0.5 dl matolja
  1 dl ljus sirap
  2 dl vetemjöl
  1 dl kakao av god kvalitet
  1 tsk bakpulver
  1 st nypa salt
  100 g mörk kvalitetschoklad
  Vispgrädde och färska bär till servering

  Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

  8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

 12. Den där rosa barbie-tårtan var ju bara för apa-cool fast hos oss med tre smågrabbar hade den inte funkat 😀

 13. Blöjbudet

  Blöjor,barnmat,välling mm ,med hemlev.direkt till dörren över hela Sverige

  NU ÄVEN MED BYXBLÖJOR-

  http://www.blojbudet.se

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *