TRÄNING/ GRAVID

När jag var på inskrivning hos barnmorskan så sa hon att  det var helt ok att träna när man är gravid!  Min förra graviditet tränade jag INGENTING och gick upp 20 kg! Jag kommer ihåg hur jag ställde mig på vågen på sjukhuset och bara dog när jag vägde 80 kg!!!! My god tänkte jag hur fan ska jag bli av med detta… Men det blev jag… nu är jag på väg upp igen men hoppas kunna stanna på lite mindre den här gången! Mitt problem just nu är maten jag är VRÅLHUNGRIG och äter mycket och istort sett hela tiden… så vi får väl se vart vågen slutar… De dagar jag mår jätteilla tränar jag inte annars brukar jag bara sätta fram kräkhinken och köra… mycket syre till bebisen!!!Love C

gravid

17 kommentarer

 1. elisabeth

  Hej! Grattis till graviditeten! Tänkte sedan får du börja om igen
  Det är ingen sjukdom att vara gravid, varför inte träna vad du mår bra av. Sedan kan du övergå till yoga lite längre fram. Mvh. Elisabeth

 2. Hej C

  Klart du ska träna när illamåendet lagt sig, inget skadligt alls, tränade själv styrka hela min graviditet och gick upp 9 kilo istället för 20 kg 😉 kör på av det du mår bra av :-))

  Lycka till ps! Tror du får en liten skånepåg :-))

 3. Hej Carolina! Och grattis:) Har följt dig länge i det tysta då jag ser dig som en inspirations källa. Men kände nu att jag måste skriva några rader eftersom jag också är gravid igen, min dotter födes i april 2012 och nu är nästa beräknad i slutet av maj! Ska bli roligt att följa dig och din familj här framöver då våra liv på ett litet sätt är lika:) Stor kram

 4. Hej! Är du gravid igen? – GRATTIS! – har lyckats missa det…å så spännande lycka till Beautiful You <3

 5. Grattis! Men jag måste bara påpeka.. Jag gick också upp 20 kg men ett par dagar efter förlossningen hade jag gått ner 10. Förutom barnet, moderkakan och fostervattnet har du extra vatten och blod i kroppen. Så det är inte detsamma som att gå upp 20 kg i ”fettvikt”. Detta vet säkert de flesta, men ändå! Kram!

 6. Vad härligt med träning! När jag väntade min dotter gick jag ner nästan 10 kilo första månaderna för att jag mådde så illa. Sedan slutade vågen på+ 30 kilo i alla fall. Så mycket vill jag inte gå upp nästa gång! Vilken vecka är du i? Stort grattis till er!

 7. Grattis till graviditeten men åh va jag önskar du skulle sluta nojja över vikten!! Det är så mycket mer än bebisen som väger och det är fullt naturligt att gå upp i vikt!
  Du med din disciplin kommer inte ha några problem att gå ner alla kilon sen, lev och må nu istället!

 8. Grattis till graviditeten! Spännande!
  Följde dig genom förra graviditeten också. Var då själv gravid några veckor före dig och fick en grabb maj 2012.
  Även denna gång är jag också gravid 🙂 Vi är beräknade till slutet av februari .

  Min slutvikt hamnade också på 80+ förra grav. och det var inget roligt alls 🙁 Har dock ej varit lika ambitiös som du men lyckades iallafall nästan komma ner till min startvikt innan jag blev gravid igen. Hoppas nu innerligt att jag slipper svälla upp så mycket igen. Men händer det så händer det. Allt för bebisens bästa! 🙂

  Tror förresten ni väntar en liten pojk denna gång. 😉

 9. Hej Carolina!

  Grattis till graviditeten!

  Följde dig också förra gången när A låg i magen. Var själv gravid men min lilla son då som föddes i juli 2012. ÄR gravid nu igen, beräknad 17 april!

  Så kul att följa dig nu när vi är i samma situation igen!

  Kör på med träningen så mycket du vill och orkar! Jag gick också upp 20 kg sist men var tillbaka nu innan jag blev gravid igen. Hoppas att jag inte går upp lika mycket denna gången. Men shit vad hungrig jag varit! :/

  Kraam

 10. Va rädd om dig!
  Vi lever här och nu:)

 11. Klart du ska träna om du kan! Det är ju bara första tiden när det finns risk för missfall som man kanske kan ta det lite lite lugnare. Själv försökte jag träna så länge det gick men jag fick lägga ner det mesta i mitten av graviditeten eftersom jag fick så mycket sammandragningar. Inga onda men för mycket spänd mage blir ju jobbigt så att gå och träna för att bara pausa hela tiden var ingen vits! Härligt med bebis igen, ville bara säga GRATTIS också! 😀 kram /J

 12. Tränade både styrketräning och löpning under hela grav. Åt inte en enda godisbit. Men 20kg plus. Dock var allt borta på 4 månader.

 13. Jag tränade också på duktigt första halvan – men nu i vecka 35 har jag ändå gått upp 16 kg, precis som förra gången. Nåt som är skönt är dock att jag bryr mig inte det minsta :-). Jag har ätit hyfsat bra mat och så länge bebis mår bra så är jag lycklig!

 14. Grattis till graviditeten, hoppas allt går bra. Har själv mått illa under större delen av mina båda graviditeter och det enda som hjälpte var att äta – tugga på! och bebisen behöver ju mer näring för att växa. Gick upp ca 25kg under båda graviditeterna men har sen ”bara” haft 7 kg kvar efter ett par veckor så man ska inte stirra sig blind på vågen, lyssna på kroppen och äta nyttigt och bra mat.

 15. Grattis till graviditeten!
  Men fokusera inte för mycket på vikten, det är naturligt att gå upp när man är gravid. Din bebis ska ju må bra 🙂

  Jag hade komplex i början av min graviditet, vägde 54 kg innan och nu väger jag 70 🙂 dock så syns det knappt tackochlov! Det är mycket vätska och sådär. Det är bara att acceptera viktuppgången, det är vackert eftersom det sker för att skydda ett liv där inne! 🙂

  XOXO
  http://Cutelittlethings.se – Stil & Ungmamma-blogg

 16. Du borde vara tacksam att du kan få barn överhuvudtaget och skita i vikten! Alltså jag blir så jävla sur när jag läser om sånt här trams! Liksom det finns tusentals kvinnor som går upp ännu mer under sina graviditeter. Vilken vecka kan du vara i? Liksom du ska ha barn i Juni… Du är en offentlig person och dessutom inte spec ung längre,din vikt borde inte vara det viktigaste i ditt liv. Skärp dig för fan Carolina. Du blir en sjukt dålig förebild genom att skriva denna typ av inlägg.

 17. Först: grattis till det stundande syskonet, jätteroligt för er 🙂

  Men sen, det är klart att du ska träna när du mår bra och genom hela graviditeten om du känner för det. Men om du behöver ställa en hinkjävel bredvid dig när du tränar får du ta mig fan gymma i din ensamhet. Tänk på andra som får stå ut med dina spyor på allmän plats! Du är inte den enda som mår dåligt av ditt illamående, om du spyr inför andra mår de säkerligen lika förjävligt. Visste du att det finns kräkfobi? Det kallas emetofobi och är en av de allvarligare fobierna eftersom det hindrar folk att röra sig ute bland andra. Och inte fan hjälper du dem genom att se den som en självklarhet att du får spy var som helst bara för att du sätter dit en hink.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *